11 Temmuz 2024

Hastanemizde, hastaların en kısa sürede sağlığına kavuşması için yapılan uygulamalara sürekli yenileri ekleniyor. Şiddetli karın ağrısı ile hastanemize başvuran, geçmişte bilateral inguinal herni ( iki taraflı kasık fıtığı) ameliyatı olduğu bilgisini veren 88 yaşındaki erkek hastaya tetkik için ultrasonografi yapıldı. Ultrasonografide hastanın karaciğerinin sol bölümünde 6 cm. çaplı basit doku kisti olduğu ve safra kesesinde de duvara yapışık görünümde birkaç tane milimetrik boyutlarda taş olduğu tespit edildi. Aynı zamanda yüksek tansiyon hastası olduğu da öğrenilen hastanın kistinin ve taşlarının temizlenmesine karar verildi. Ardından laparoskopik kolesistektomi, laparoskopik kist boşaltımı ve parsiyel kistektomi işlemleri uygulandı. Opr. Dr. Resul Sarıgül ve ekibi tarafından, hastanemizde ilk defa gerçekleştirilen bu işlemler diğer ameliyatlar gibi büyük kesi açılmadığı için hastaneden taburculuk ve iyileşme süreci de kısalıyor. İşlemlerin ardından hastanemizde takibe alınan sonra durumunda herhangi bir olumsuzluk gözlenmeyen ve genel durumu düzgün seyreden hastamız, şifa ile taburcu edildi. Bir süredir çektiği ağrılardan kurtulan hasta ve yakınları, Dr. Sarıgül nezinde, tedavisinde görevli sağlık personeline teşekkür etti.