Kadın Doğum Servisi ve Doğumhane
21 Aralık 2023

KADIN DOĞUM SERVİSİ VE DOĞUMHANE

Sandıklı devlet hastanesi kadın doğum biriminde, 7 gün 24 saat 2 kadın doğum uzmanı, 9 ebe, 1 sekreter hizmet vermektedir. Mesai saatleri dışında 1 icapcı kadın doğum uzmanımız ve 2 ebe bulunmaktadır. Kadın doğum servisi 12 yataklıdır. Doğumhanede iki adet tdl (travay-doğum-lohusa) odasında doğumlar tek kişilik odalarda gerçekleşmektedir. TDL ve müdahale odalarında kullanılmak üzere doğum süreci, öncesi ve sonrası için gerekli ekipman ve cerrahi aletler mevcuttur.

DOKTORLARIMIZ:

KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM.jpgBEGÜM HANIM YENİ.jpg

EBELERİMİZ:

İLKAY MUTİ,ÜMİT VİRAN,FATMA TOPKAYA,FATMA ŞAHİN,GÜLSÜM YAVUZ,

EMİNE BAŞTEPE,FADİME KÖK,NECLA GENCER,SONGÜL ŞENTÜRK,MÜNEVVER KARAPINAR

SEKRETERİMİZ:FATMA YAMAN

2022 Yılı İstatistiklerimiz

Toplam Doğum Sayısı: 119

Normal Doğum Sayısı: 65

Sezaryan sayısı: 54

Primer sezaryan sayısı: 25

Tüm doğumlar içinde primer sezaryan %21

İşleyişimiz:

Hastalarımız mesai saatinde poliklinikten mesai dışında ise acilden yatış yapabilir. Gerekli tüm tetkikler yapıldıktan sonra doktor tarafından değerlendirilir ve travay sürecinde tdl odasına alınır. Her Gebeye bir ebe şeklinde takip edilir. Çalışan tüm ebelerimiz güvenli annelik eğitimi almıştır. Tdl odasında gebeye nefes egzersizleri travay egzersizleri travay platesi masajlar yapılır ve yaptırılır. Gebenin yanında güvendiği bir yakını olması ve bu süreci ayakta geçirmesi desteklenir. Normal doğumlarda her gebenin başında 1 kadın doğum uzmanı, 1 çocuk uzmanı en az 2 ebe bulunur. Doğumdan sonra anne ile bebek hemen buluşturulur ve anne ile bebeğin aynı odada kalması sağlanır ve ilk emzirme ebe refakatinde gerçekleştirilir. Hastanemizde normala doğumlar en az 24 saat sezaryanlar 48 saat kalmaktadır.

Hastanemize başvuran tüm gebeler poliklinik, acil, güvenlik, danışama birimi ve tüm personel tarafından gebe okuluna yönlendirilir. Gebe, eşi ve yakınlarına gebe okulunda gebelik, doğum, öncesi ve sonrası, anne sütü ve emzirme vd. konularda eğitim verilir.
KADIN DOĞUM 1.jpgKADIN DOĞUM 2.jpg
KADINDOĞUM 3.jpgKADINDOĞUM 4.jpg